Läger

Lägersommaren på Vettra 2020, en annorlunda lägersommar!!!

Trots corona-pandemin lyckades vi ställa om i stället för att ställa in . Läger hela sommarlovet uppdelat på 7 perioder.

45 läger för 1.650 ungdomar sedan starten 2005, FANTASTISKT

LYCKA, GLÄDJE & KÄRLEK!!!

Nu är alla lägerdeltagare och ledare hemma igen efter en fantastisk sommar som pågått sedan den 13 juni till den 14 augusti under 7 händelserika läger. 200 deltagare från  Gammelstad i norr till Stockholm, Hallsberg Ängelholm, Herrljunga, Karlstad ,Göteborg Visby, Grebbestad mm. Resan har varit händelserik, varierad med skratt och gråt, himmel och helvete precis som livet i stort. Mycket planering, omplanering, hänsynstagande för riktlinjer och restriktioner från Folkhälsomyndigheten, allt för att ge ungdomarna en oförglömlig sommar trots den pågående coronapandemin.  Nu när vardagen igen åter är tillbaka, härligt för en del jobbigt för andra. Vågavadigsjälv!!!'s resa tuffar oförtrutet vidare genom att tända ljus istället för att förbanna mörkret. Detta via en mängd aktiviteter bla  återträffar för de som medverkat under sommaren DU hänger väl med?!? Stort TACK till lägercheferna Mika Päiväniemi och Arez Kader och LEDARTEAMET, föräldrar kuratorer, skolor, kommuner, samarbetspartners och alla ni andra som stödjer oss i vardagen i stort och i smått, NI ÄR UNDERBARA!!!

Slutet på lägerperiod 7 innebär startskottet på lägersommar 2021, vi siktar fortsatt högt, Vågava´digsjälv!!!- En lära för livet, ett sammanhang som gör bestående skillnad i ungdomars liv.

Mer info kommer inom kort.

"Våga va´ dig själv"!!! lägret - en lära för livet
”Våga va´ dig själv”!!! lägret är ett ungdomsläger där det är ok att vara sig själv och låta andra vara sig själv. Lägret är fyllt av upplevelser, gemenskap, glädje och en massa aktiviteter. På "Våga va´ dig själv"!!! lägret märks det att vi lägger stor vikt på att stärka varje individs självkänsla och självförtroende samt uppmuntra till en aktivare och positivare livstil.

Lägerplatsen
Vettra är en klassisk lägerplats belägen alldeles invid Vätterns norra strand strax söder om Askersund. Platsen och omgivningarna är valda med omsorg, perfekta för alla tänkbara frilufts och utomhusaktiviteter, allt för att kunna förverkliga lägerledningens höga krav. Det är här deltagarna bor, upplever, badar, sportar, skrattar, leker och har kul TILLSAMMANS.
Kunniga och engagerade ledare hjälper deltagarna att utvecklas efter sina egna förutsättningar. Lägerdeltagarna kommer att verka både i stor grupp och i mindre grupp. ”Våga va´dig själv”!!! konceptet i kombination med miljön på Vettra blir en fantastisk upplevelse och sommarens grej för den som vill göra roliga saker tillsammans med andra och vara med om äventyr utöver det vanliga. Våra lägerledare siktar på att sommaren 2016 blir en supersommar som du aldrig ska glömma.

Kost & Logi
Vi bor i 2-bäddsrum i rejäla sängar, fina duschar och toaletter i korridorerna. Lägerledarna bor i direkt anslutning till deltagarna. Stora rejält tilltagna grönområden med närliggande badstrand.

Drogfritt
”Våga va´dig själv-lägret”!!! är helt drogfritt, vilket inkluderar även snus, cigaretter och alkohol.

Lägerregler
Behandla alla väl/Var kompis - Drogfritt - Håll dig till gruppen - Ta med rätt ”grejjor” - Passa tiden - Ordning & Reda - Våga prova - Ha kul!!!!!

Vi bjuder in till ett spännande och innehållsrikt läger där du:
- Träffar nya kompisar
- Lär känna andra ungdomar i samma ålder
- Provar på nya utmanande & spännande aktiviteter, allt från sport, lek och dans till målning, teater och musik
- Ökar ditt självförtroende och din självkänsla
Ta chansen och prova på nya saker som du kanske aldrig tidigare provat