Nyhetsbrev februari 2019

Fåglarna kvittrar, det går att skymta några knoppar som bestämt vill komma fram och dagarna blir allt ljusare. Jag kan inget annat än känna mig glad och positiv. Dessutom är det mycket som händer i Våga va’ dig själv!!!-världen som bidrar till min positivitet. Utbildningarna av nya unga lägerledare är i full gång. Det känns roligt att VVDS har kommit i kontakt med sådana fantastiska individer som vill bidra till stiftelsen genom att vara ledare på sommarens läger och vara goda exempel för andra. De utgör en viktig pusselbit för att få ihop sommarens läger. Min son Christian har varit lägerledare och tyckte att det var en av de viktigaste uppdragen han har tagit sig an i sitt unga liv. VVDS är så tacksamma för människor som bidrar och faktum är att man kan bidra på sitt egna sätt om man så vill, i stort som smått.

Jag och min dotter har tidigare fått fria händer att inreda i lokalerna på Vettra. I detta uppdrag var det viktigt för oss att få det hemtrevligt. Vi var måna om att lägerdeltagare ska trivas och känna att det är mysigt att vara på Vettra. För vi är medvetna om att man kan få hemlängtan när man sover någon annanstans än hemma, oavsett ålder.

I de flesta av rummen finns tavlor på djur och natur som inte finns någon annanstans i världen då det är min dotter Maja som fotograferat dem. I några av rummen finns även inramade citat. Samtliga tavlor är speciellt framtagna för att skapa en positiv känsla hos den person som vilar sina ögon på dem och tanken är att de ska bidra till att rummen ska kännas inbjudande för ungdomarna. Jag och min dotter hoppas innerligt att vi har lyckats med vårt uppdrag. I min familj har vi bidragit på det sätt vi kan och det känns bra i hjärtat att få vara med och göra skillnad i ungdomars liv.

För andra året i rad har SJ varit generösa och låtit oss få vara i deras fina lokaler mitt inne i Stockholms city. Den 19 januari i år hade vi VVDS-dagen som bjöd på en innehållsrik dag med tal, sång och musik.

Vettra är ett underbart ställe där det finns gott om plats att aktivera sig i form av fotboll, brännboll och annat roligt. Ungdomarna får utlopp för sin kreativitet i skaparverkstaden. Sjön ligger precis runt knuten och skogen likaså. Vettra är sannerligen en idyll och min ambition är att i sommar tillbringa en eller ett par dagar på Vettra för att ta del av vad den fjortonde lägersommaren har att erbjuda.

/ Arja Ormos, styrelseledamot

Arja Ormos

Ledarutbildning

Deltagare från stiftelsens ledarutbildning (2019-02-09).

Vettra

Bild på en av Vettras flera byggnader.